Ben je een ambitieuze HBO-student mechatronica, ICT of elektrotechniek die naar een afstudeeropdracht/stage zoekt? Dan hebben wij bij Brisq Automation een uitdagende afstudeerstage voor jou! Wij zijn een toonaangevend ingenieursbureau gespecialiseerd in industriële automatisering, met vestigingen in Nederland (Best, Amersfoort en Hengelo) en een team van ca. 80 professionals. Na een recente afsplitsing willen we onze marktbekendheid en omzet vergroten, en daarvoor hebben we jouw expertise nodig.

opdracht

Binnen Brisq automation zijn we altijd bezig met het ontdekken van nieuwe technologieën binnen de besturingstechniek. Aan het eind van dit jaar geeft Siemens een nieuwe engineeringsomgeving uit genaamd Siemens AX. Binnen Brisq zijn we benieuwd welke nieuwe mogelijkheden dit platform biedt. Binnen dit afstudeerproject zal dat uitgezocht worden. Er zal onderzoek gedaan worden naar wat er wel en niet mogelijk is ten opzichte van Siemens TIA-portal.
Een belangrijk onderwerp hierbij is het object georiënteerd programmeren en de industrie standaarden voor het opzetten van een modulair programma bijvoorbeeld ISA-88 en PackML. Uiteindelijk moet er een applicatie ontwikkeld worden met Siemens AX. Deze applicatie zal de nieuwe functionaliteiten van het programma demonstreren. Voor dit programma moet analyse gedaan worden van wat de opdrachtgever allemaal wil zien. Er is bij Brisq een demo opstelling aanwezig die als basis kan dienen voor de PLC-applicatie. Er zullen unit testen gedaan worden en er wordt een versie beheer bijgehouden op basis van GIT.

uitdaging

De uitdaging in deze opdracht zit op drie niveaus.
De eerste betreft het inrichten van de omgeving om een werkbare ontwikkelomgeving te creëren.
De tweede in de architectuur en opbouw van de te ontwikkelen demo applicatie.
En de derde ligt in het documenteren van de te ontwikkelen applicatie.

toegepaste technieken

Tijdens deze opdracht zal je o.a. kennis maken met de volgende technieken en een aantal hiervan zal je ook toepassen in de werkelijke realisatie:

Werkomgeving

Je werkt hieraan op ons kantoor in Amersfoort, Best of Hengelo tussen verschillende collega’s die werken aan diverse projecten in de industriële en technische automatisering. Als je vragen hebt of even wilt sparren is er altijd wel iemand beschikbaar. Daarnaast zal je door een professional gecoacht worden om het maximale uit jezelf en uit de opdracht te halen.

Brisq Automation is een ingenieursbureau in de technische- en industriële automatisering.