Brisq Noord heeft zich afgelopen zaterdagmiddag ingezet voor De Rudolphstichting in Jeugddorp De Glind. Dit is een organisatie die zich inzet om uithuisgeplaatste kinderen een kans te bieden om op te groeien tot zelfredzame en evenwichtige volwassenen.

Nadat wij in groepjes waren verdeeld gingen wij aan de slag met het repareren van het bijenhotel. Er is gesnoeid, er zijn vlinderstruiken geplant, schoolborden hebben een verse lik verf gekregen, er is hout geschuurd, er zijn banken bij de poelen geplaatst, het wandelpad is voorzien van een laag houtsnip en er zijn bessen geplukt. Twee collega’s hebben tussendoor samen met een paar kinderen uit het dorp heerlijke pannenkoeken voor de groep gebakken. Bij de overige activiteiten waren ook kinderen aanwezig om ons te helpen en zo konden wij een goede indruk krijgen van hun verhalen en het echte leven in zo’n jeugddorp.

Wij hebben de dag afgesloten met een hapje en drankje in het plaatselijke restaurant, dat ook gerund wordt door bewoners en kinderen.
Al met al een zeer geslaagde dag, die een goed gevoel en diep respect heeft achtergelaten.