Heb jij zin om een onderzoek te doen naar de besturing van een servomotor met een PLC? Hoe werkt dit, en wat is de handigste manier om 2 servomotoren een gelijkmatige beweging te laten maken? En vind je het leuk om hier ook echt een ontwerp en een demo opzet voor te maken?

Volg jij bijvoorbeeld een opleiding Industriële automatisering of Embedded Systems Engineering dan hebben wij van Brisq Automation een mooie uitdaging voor je!

opdracht

Op ons kantoor in Amersfoort hebben wij een Beckhoff PLC demo set met een servomotor en een stappenmotor staan. Deze set hebben we staan om onze kennis van servo aansturingen in onze organisatie te verbreden. Graag zouden we de demonstratie programma en een training hiervoor opzetten om de kennis breder beschikbaar te maken.

Hiervoor moet een onderzoek gedaan worden naar de verschillende mogelijkheden om deze motoren aan te sturen. Dit moet in een ontwerp verwerkt worden en aansluitend in een PLC programma gerealiseerd worden. Verder zou het mooi zijn als het geheel in een training verwerkt wordt die onder collega’s gedeeld kan worden.

uitdaging

De uitdaging van deze opdracht is om voor verschillende toepassingen een bruikbare structuur op te zetten. Er zijn meerdere manieren om een servobesturing in een PLC applicatie op te nemen. Dit moet in een onderzoek verder uitgewerkt worden. Binnen de organisatie ga je op zoek naar de verschillende toepassingen waar servomotoren gebruikt worden en deze informatie verwerk je in je onderzoek.

Na een grondige analyse verwerk je de best-practices in je ontwerp en dit ga je in de Beckhoff PLC code verwerken. Daarna probeer je deze kennis om te zetten in een training voor je collega’s die nog niet of weinig met servomotoren hebben gewerkt.

Het mooie aan deze opdracht is dat je bij verschillende projecten mag meekijken en veel kennis kan verzamelen over de toegepaste systemen.

toegepaste technieken

Tijdens deze opdracht zal je kennis maken met de volgende technieken en een aantal hiervan zal je ook toepassen in de werkelijke realisatie:

werkomgeving

Je werkt hieraan op ons kantoor in Amersfoort en/of Hengelo-ov tussen verschillende collega’s die werken aan diverse projecten in de industriële en technische automatisering. Als je vragen hebt of even wilt sparren is er altijd wel iemand beschikbaar. Daarnaast zal je door een professional gecoacht worden om het maximale uit jezelf en uit de opdracht te halen.