De uitdaging is om het multidisciplinaire team van mechanica, elektro en automatisering vanaf dag 1 bij een project met elkaar om de tafel te krijgen, zodat de verschillende disciplines inzicht en begrip krijgen voor elkaars uitdagingen en inzage te verschaffen in het gedrag van de machine.

Met beschikbare tools en met de kennis en ervaring van Brisq  kan het mechanische 3D ontwerp dynamisch gedrag worden toegekend, rekening houdend met de geldende natuurwetten zoals b.v. zwaartekracht (dus wrijving en versnelling). Door dit te combineren met de besturing van de machine kunnen niet alleen de Takttijden worden gecontroleerd, maar ook de functionaliteit van de besturing in combinatie met het mechanische gedrag van de machine. Je kan de machine dus al zien werken, nog voordat er ook maar 1 bout en moer is gebruikt.

Hierdoor is het mogelijk om design-flaws in een vroegtijdig stadium te ontdekken, zonder dat er tijd en geld  hoeft te worden geïnvesteerd om een fysiek prototype te bouwen of zelfs maar op locatie aanwezig te zijn. Er kan dus flink worden bespaard op (doorloop)tijd, materiaal- en grondstofkosten en zonder risico’s op schade van mens en machine e.d.

Tot slot kan er met een Digital Twin eenvoudig worden getest met bestaande en/of nieuwe functionaliteit of kan een FAT en SAT worden voorbereid en met minimale verstoring in bedrijf worden gesteld.

Wil je weten of een Digital Twin in jouw situatie voordelen kan bieden? Neem dan contact met ons op.