Heb jij zin om onderzoek te doen naar de technieken die web-technologie bieden om een HMI te kunnen bouwen als front-end voor een PLC? En wil je dit ook in het echt gaan realiseren?

Volg jij een opleiding Industriële Automatisering of Embedded Systems Engineering dan hebben wij van Brisq Automation een mooie uitdaging voor je!

opdracht

Steeds meer producenten van PLC’s en HMI’s ondersteunen  moderne technologieën  voor het ontwikkelen van HMI’s als user interface van de besturing. En de mogelijkheden om data te ontsluiten en weer te geven in een browser zijn ook volop in ontwikkeling. Daarom willen wij graag uitzoeken met welke technieken we op eenvoudige wijze een moderne HMI of SCADA kunnen realiseren. Dit kan met een bibliotheek van een leverancier of gebaseerd op technieken C#/.NET of HTML. De opdracht is om een onderzoek te doen naar de verschillende mogelijkheden en daarna met de meest veelbelovende variant een universele opzet te maken voor een HMI template. Deze template kan dan door de engineers van Brisq toegepast worden in de verschillende projecten.

uitdaging

De uitdaging van deze opdracht is ligt in het feit dat er veel verschillende technologieën beschikbaar zijn. Daarom moet er echt een heel gestructureerd onderzoek opgezet worden op basis van een uitgebreide eisenset. Hieruit kan dan door een heldere analyse een goed ontwerp opgezet worden. Eén van de eisen is dat het geheel leveranciersonfafhankelijk moet kunnen werken. Aansluitend is de beloning natuurlijk om een mooie template op te zetten.

toegepaste technieken

Tijdens deze opdracht zal je o.a. kennis maken met de volgende technieken en een aantal hiervan zal je ook toepassen in de werkelijke realisatie:

werkomgeving

Je werkt hieraan op ons kantoor in Amersfoort en/of Hengelo-ov tussen verschillende collega’s die werken aan diverse projecten in de industriële en technische automatisering. Als je vragen hebt of even wilt sparren is er altijd wel iemand beschikbaar. Daarnaast zal je door een professional gecoacht worden om het maximale uit jezelf en uit de opdracht te halen.