De Viscon Group is gespecialiseerd in het creëren van innovatieve, solide en slimme logistieke oplossingen voor alle verwerkingsprocessen in (non)Food- en Agro-bedrijven. Viscon is actief in de tuinbouw, versproducten, pluimvee en voedingsmiddelenindustrie.

Viscon kent 3 BU’s, voor elke hoofdmarkt een, met een (nog) centrale engineering voor elektro en besturing. Tot op heden gebruikt Viscon de E-cad omgeving van Eplan 5 voor hun e-engineering en tekenwerk. Deze versie wordt door Eplan inmiddels niet meer ondersteund. De afgelopen jaren is wel eens gekeken naar Eplan P8 en zijn er al wat eerste zaken ingericht, echter is het nog niet breed ingezet.

Brisq is gevraagd om de implementatie van Eplan P8 te gaan realiseren voor Viscon en daarvoor is er eerst een plan van aanpak opgesteld. Na goedkeuring daarvan is de implementatie en inrichting in nauwe samenwerking met de medewerkers en management van Viscon nu gestart.

Een geweldige opdracht voor onze hardware engineeringsbusiness bij een terugkerende klant in de machinebouwsector, waarvan we verwachten dat er meer mooie opdrachten zullen volgen!

Kijk op onderstaande link voor een impressie van Viscon en hun machines: