Voedsel- en productveiligheid en kwaliteit zijn een basis voorwaarde om in deze markt te mogen blijven produceren. Regelgeving rondom validatie en verificatie spelen in de farma een belangrijke rol, maar ook de voedingsmiddelen industrie kan niet meer zonder.

Door de kapitaalintensiviteit in deze markt hebben machines en productielijnen vaak een lange levenscyclus. Aan de inkomende kant zijn er bulk grondstoffen die vervolgens vaak batchgewijs worden verwerkt waarna ze middels een afvul en verpakkingsstraat tot eindproduct worden verwerkt.

Brisq is in staat om hiervoor de juiste automatiseringsoplossingen te realiseren, flexibel en recept gestuurd. Zo kunnen nieuwe en aangepaste producten snel in productie genomen worden en steeds verder verbeterd worden.

Door de vele stappen van inkomede grondstof tot uitgaand product is het hebben van een verticaal en horizontaal geïntegreerde automatiseringsoplossing een eis voor elk effectief producerend productiebedrijf. Brisq kan u van dienst zijn met advies en realisatie van deelsystemen tot en met compleet geïntegreerde oplossingen (MES, SCADA, PLC/DCS).

Trefwoorden bij besturingen en informatiesystemen voor deze markt zijn: batchproductie, tracking en tracing, recepturenbeheer, validatie, GAMP, geautomatiseerde CIP en SIP processen, voorkomen van contaminatie.

 • ISA-95

  ISA-95 is een internationale standaard van de International Society of Automation voor het ontwikkelen van een geautomatiseerde interface tussen ondernemings- en controlesystemen. Deze standaard is ontwikkeld voor en door wereldwijde fabrikanten. Het is ontwikkeld om te worden toegepast in alle industrieën en in allerlei processen, zoals batchprocessen, continue en discrete processen zoals assemblage en verpakkingslijnen. […]

  Lees meer

 • Toepassing AI in de praktijk

  Engineers hebben een innerlijke drang naar het begrijpen van het functioneren in het algemeen en in ons geval met de focus op industriële automatisering en processen in het bijzonder. Om die reden is een van onze engineers begonnen met een studie, naast zijn werk, Certified Professional Program Artificial Intelligence Engineer, aan de Open Universiteit. Een […]

  Lees meer

 • Upgrade besturing HKP-toren

  Philips in Maarheeze maakt onderdeel uit van de Lighting divisie en vervaardigt op deze plaats vooral chemische producten. Een van deze producten is een kit/pasta die toegepast wordt om glas of plastic onderdelen en metalen afsluitkapjes van verlichtingsproducten te sealen en lucht- & gasdicht te houden (GLS, TL/PL maar ook LED). Deze producten worden wereldwijd […]

  Lees meer