Heb jij zin om onderzoek te doen naar de ontwikkelingen van Low Code platformen voor de industrie? Dit ontwikkelt zich nog volop in de IT wereld maar is mogelijk ook interessant voor de industriële automatisering. Om dit te onderzoeken hebben we jou nodig!

Volg jij bijvoorbeeld een opleiding Industriële automatisering of Embedded Systems Engineering dan hebben wij van Brisq Automation een mooie uitdaging voor je!

opdracht

Voor deze opdracht willen we zoeken naar manieren om PLC besturingen te kunnen genereren in plaats van volledig handmatig uit te programmeren. De ontwikkelingen hierin zijn al jaren bezig maar er is nog geen best practice ontwikkeld. Nu willen we kennis en ervaring uit de IT wereld inbrengen in de industriële automatisering. In de IT wereld worden steeds meer Low Code platformen gebruikt. Zijn dit technieken waar we in de industrie ook gebruik van kunnen maken? Bestaande technieken en softwarepakketten ga je evalueren en daaruit verwachten we een aanbeveling voor de realisatie voor PLC-besturingssystemen. Aan het eind van de opdracht zou het mooi zijn als er een echte besturing gerealiseerd word vanuit een universeel ontwerp.

uitdaging

De uitdaging van deze opdracht is om de veelheid aan informatie te structureren en daaruit een universele aanpak en opzet te ontwikkelen. Daarnaast ben je natuurlijk niet de eerste die hier onderzoek naar doet en we willen de wereld wel vooruit helpen en de ontwikkelingen een stap verder brengen.

Ons idee is dat je vanuit een universele manier van ontwerpen een snelle stap kunt maken naar de realisatie van een besturingsapplicatie. Daar willen we graag meer over weten.

toegepaste technieken

Tijdens deze opdracht zal je kennis maken met de volgende technieken en een aantal hiervan zal je ook toepassen in de werkelijke realisatie:

werkomgeving

Je werkt hieraan op ons kantoor in Amersfoort, Best en/of Hengelo-ov tussen verschillende collega’s die werken aan diverse projecten in de industriële en technische automatisering. Als je vragen hebt of even wilt sparren is er altijd wel iemand beschikbaar. Daarnaast zal je door een professional gecoacht worden om het maximale uit jezelf en uit de opdracht te halen.