Heb jij zin om onderzoek te doen naar de mogelijkheden die AI biedt bij het ontwikkelen van PLC applicaties met TwinCAT? En wil je dit ook in het echt gaan realiseren?

Volg jij bijvoorbeeld een opleiding Industriële automatisering of Embedded Systems Engineering dan hebben wij van Brisq Automation een mooie uitdaging voor je!

opdracht

Er is veel te doen omtrent de mogelijkheden die AI te bieden heeft. Met name hoe deze technologie ingezet kan worden als nuttig hulpmiddel bij het bouwen van PLC applicaties. Beckhoff heeft een TwinCAT Chat Client ontwikkeld die ondersteuning biedt voor Large Language Models (LLM’s)zoals b.v. ChatGPT.

Wij willen onderzoeken hoe deze technologie kan helpen om sneller kwalitatieve software te bouwen. Hoe moet je dit inrichten  Wat voor taken zou je hiermee kunnen automatiseren en in hoeverre kunnen volledige functie blokken gebouwd worden? Of hoe kan het de documentatie uit handen nemen van de programmeur zodat deze meer tijd heeft om over de oplossingsarchitectuur na te denken? Welke mogelijkheden zou het nog meer kunnen bieden en is dat toepasbaar te maken?

Graag willen we de voordelen van deze technologie meenemen in een nieuwe ontwikkeling. We willen een applicatie bouwen inclusief documentatie. Mogelijk nemen we als vergelijk een bestaande applicatie zodat we kunnen vergelijken waar het verschil wordt gemaakt.

De applicatie zou ok volgens het ISA88 protocol moeten worden opgebouwd, zodat er een gelaagdheid in de architectuur kan worden aangebracht.

uitdaging

De uitdaging in deze opdracht zit op drie niveau’s. De eerstehet inrichten van de omgevingom een werkbare ontwikkelomgeving te  creëren. De tweede in de architectuur en opbouw van de te ontwikkelen applicatie. En de derde ligt in het documenteren van de te ontwikkelen applicatie.

toegepaste technieken

Tijdens deze opdracht zal je o.a. kennis maken met de volgende technieken en een aantal hiervan zal je ook toepassen in de werkelijke realisatie:

werkomgeving

Je werkt hieraan op ons kantoor in Amersfoort of Best tussen verschillende collega’s die werken aan diverse projecten in de industriële en technische automatisering. Als je vragen hebt of even wilt sparren is er altijd wel iemand beschikbaar. Daarnaast zal je door een professional gecoacht worden om het maximale uit jezelf en uit de opdracht te halen.

Brisq Automation is een ingenieursbureau in de technische- en industriële automatisering.