Philips in Maarheeze maakt onderdeel uit van de Lighting divisie en vervaardigt op deze plaats vooral chemische producten. Een van deze producten is een kit/pasta die toegepast wordt om glas of plastic onderdelen en metalen afsluitkapjes van verlichtingsproducten te sealen en lucht- & gasdicht te houden (GLS, TL/PL maar ook LED). Deze producten worden wereldwijd verkocht aan diverse (ook niet-Philips) verlichtingsproducenten.

De kit wordt in de zogenaamde HKP (Hars Kit Phosfor)-toren vervaardigd. De huidige batchbesturing (wegen en doseren van diverse drogestofcomponenten) is een verouderde Philips besturing. Deze is obsolete geworden, waardoor Philips deze vervangt.

Brisq heeft de besturing van de HKP-toren vervangen: eerst de architectuur en een technisch ontwerp opstellen en bouwen van een testopstelling met Sartorius. Daarna volgde de realisatie en implementatie daarvan. De realisatie zal op basis van een S88-compliant product zijn van Sartorius (een in weeg- & doseersystemen gespecialiseerde fabrikant) met een IO verbinding naar bestaande Siemens remote IO. De applicatie is naar tevredenheid opgeleverd, inclusief rapportage en later de spare parts.