Brisq is actief in zeer uiteenlopende sectoren van de energie markt. Veel van onze opdrachtgevers in dit segment dragen bij aan de energie transitie. Brisq heeft onder andere ervaring met het het produceren van zonnepanelen, het opwekken en opwerken van biogas, het opslaan van waterstof, het produceren en distribueren van stads verwarming en het opslaan, transporteren en balanceren van elektrische energie.

Omdat deze sector zo in beweging is zijn veel projecten die we uitvoeren net uit de R&D fase en moeten opgeschaald worden naar geautomatiseerde productie. Vaak worden ze daarna nog vele malen verder doorontwikkeld. Brisq heeft vaak een pro-actieve rol in het op tijd starten met standaardisatie en het herbruikbaar maken van ontwikkelde componenten.

Vanwege de snelle innovatie vragen projecten een goede multidisciplinaire communicatie en teams die in Agile of Scrum snel tot resultaat kunnen komen. Vanuit onze eigen discipline leveren we hiervoor een belangrijke bijdrage waarvoor we veel waardering krijgen van onze opdrachtgevers.

  • ISA-95

    ISA-95 is een internationale standaard van de International Society of Automation voor het ontwikkelen van een geautomatiseerde interface tussen ondernemings- en controlesystemen. Deze standaard is ontwikkeld voor en door wereldwijde fabrikanten. Het is ontwikkeld om te worden toegepast in alle industrieën en in allerlei processen, zoals batchprocessen, continue en discrete processen zoals assemblage en verpakkingslijnen.…

    Lees meer

  • Visualisatie en bediening voor ultrasoon meetsysteem

    Applus RTD is een wereldwijde dienstverlener voor de energie industrie. Zij beproeven de integriteit en veiligheid van installaties middels niet destructief onderzoek en inspectie. Een van de specialismes is het ontwikkelen en produceren van ultrasone sensoren (tasters). Hiermee is een installatie ontworpen die snel en eenvoudig de rechtheid van nucleaire brandstofstaven kan controleren. De brandstofstaaf…

    Lees meer