Voedsel- en productveiligheid en kwaliteit zijn een basis voorwaarde om in deze markt te mogen blijven produceren. Regelgeving rondom validatie en verificatie spelen in de farma een belangrijke rol, maar ook de voedingsmiddelen industrie kan niet meer zonder.

Door de kapitaalintensiviteit in deze markt hebben machines en productielijnen vaak een lange levenscyclus. Aan de inkomende kant zijn er bulk grondstoffen die vervolgens vaak batchgewijs worden verwerkt waarna ze middels een afvul en verpakkingsstraat tot eindproduct worden verwerkt.

Brisq is in staat om hiervoor de juiste automatiseringsoplossingen te realiseren, flexibel en recept gestuurd. Zo kunnen nieuwe en aangepaste producten snel in productie genomen worden en steeds verder verbeterd worden.

Door de vele stappen van inkomede grondstof tot uitgaand product is het hebben van een verticaal en horizontaal geïntegreerde automatiseringsoplossing een eis voor elk effectief producerend productiebedrijf. Brisq kan u van dienst zijn met advies en realisatie van deelsystemen tot en met compleet geïntegreerde oplossingen (MES, SCADA, PLC/DCS).

Trefwoorden bij besturingen en informatiesystemen voor deze markt zijn: batchproductie, tracking en tracing, recepturenbeheer, validatie, GAMP, geautomatiseerde CIP en SIP processen, voorkomen van contaminatie.

 • Brisq realiseert besturing voor transportlijnen

  Brisq realiseert de AllenBradley ControlLogix besturing voor een handling installatie voor sterilisatie van kattenvoer. De bakjes kattenvoer worden gestapeld, ingebracht in een autoclaaf waar de sterilisatie plaatsvindt en daarna weer ontstapeld zodat ze het verdere verpakkingsproces van de eindklant in kunnen. Het stapelen en ontstapelen gebeurt niet door robots maar door middel van shuttles en…

  Lees meer

 • ISA-106

  De ISA-106 norm is ontwikkeld na de ISA-88 omdat er ook een behoefte ontstond voor een norm voor continue en semi-continue processen. De ISA-106 borduurt door op begrippen uit de ISA-88 en past deze aan om effectief met continue en semi-continue processen om te kunnen gaan. Omdat (semi) continue processen veelal bijna volledig geautomatiseerd draaien…

  Lees meer

 • ISA-88

  ISA-88, in de volksmond ook wel S88 genoemd, is een standaard voor batch control. ISA-88 biedt een consistente set van normen en terminologie voor batch control en definieert het fysieke model, de procedures en recepten. Het is geen standaard voor software, het is evengoed toepasbaar op handmatige processen. De standaard geeft wel handvatten om het…

  Lees meer