De kracht van innovatieve industriële automatisering.

In een wereld waarin de complexiteit en integratie van machines en installaties voortdurend toenemen, is het essentieel voor onze klanten om hun producten naar een hoger niveau te tillen. Maar hoe kunnen ze aan deze hoge eisen voldoen? Het antwoord ligt in Next Level Automation, een baanbrekende benadering van procesautomatisering die de grenzen verlegt van wat voorheen mogelijk werd geacht.

Next Level Automation is geen gewone automatisering van machines en systemen, het is veel meer dan dat. Het gaat over het naadloos verbinden van alle productieprocessen en het integreren van complexe functionaliteit in machines en installatie om ze zelfsturend en zelfrapporterend  te maken. Met behulp van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en robotic process automation, worden bedrijfsprocessen op een schaal en snelheid geautomatiseerd, geoptimaliseerd en getransformeerd die voorheen ondenkbaar waren.

Maar waarom is Next Level Automation zo belangrijk? Enerzijds vraagt bovenstaande trend een enorme toename in de hoeveelheid software in het OT domein, anderzijds zitten we in een tijdperk van krimpende aantallen gekwalificeerde engineers. Om hieruit te ontsnappen moeten we dus slimmer en effectiever worden in het realiseren van complexe automation. Gelukkig worden in de wereld van industriële automatisering steeds meer concepten en methodologieën uit de softwareontwikkeling toegepast. Leveranciers van PLC/SCADA/MES-ontwikkelplatforms ondersteunen steeds vaker objectoriëntatie en design patterns, en geavanceerde code-generatietools zoals low-code tools staan klaar om de weg te banen naar de toekomst. Zelfs Large Language Modules zoals ChatGPT vinden hun weg naar de softwareontwikkeling, waardoor engineers kunnen profiteren van geavanceerde taalverwerkingstechnologie.

De voordelen van Next Level Automation zijn tastbaar en opwindend. Het stimuleert de innovatiekracht van organisaties en zorgt voor geoptimaliseerde processen die de efficiëntie naar ongekende hoogten brengen. Met verbeterde interfaces en mogelijkheden voor productiemonitoring kunnen bedrijven direct reageren op complexe en veranderende eisen, afwijkingen en fouten. Next Level Automation biedt een nieuwe dimensie van flexibiliteit en wendbaarheid.

Bij Brisq geloven we in de kracht van Next Level Automation. Het is onze missie om onze klanten toegang te geven tot deze nieuwe technologieën en ze te integreren in de machines en productie installaties.. We zetten deze nieuwe technologieën en de bijbehorende ontwikkelprocessen in bij de projecten die we uitvoeren. Of we innoveren het ontwikkelproces en de toegepaste technologie bij onze klanten in een gezamenlijk projectteam.

Brisq is om deze reden ook een aantrekkelijke werkgever voor engineers die graag werken met nieuwe, moderne baanbrekende technologieën. We leiden een groot deel van onze engineers zelf op, doen onderzoek naar de toepasbaarheid van nieuwe technologie en onze consultants begeleiden engineers in projecten. De omvang en de diversiteit van technieken maakt dat deze kennis niet meer in één of een paar engineers te borgen is, Daarom doen onze klanten een beroep op een organisatie als Brisq en werken onze engineers intensief met elkaar samen om tot een optimaal resultaat te komen.