Dat je samen meer kunt bereiken blijkt ook nu weer. Het partnerschap tussen Royal HaskoningDHV en Brisq Automation is niet alleen verlengd, maar ook uitgebreid. Daarmee vallen naast de producten uit Aqua Suite, nu ook de controllers #Nereda en #Ephyra onder het samenwerkingverband. Op deze wijze kan er een verregaande optimalisatie worden bereikt voor de klant. De producten die door RHDHV worden ontwikkeld worden door Brisq aangesloten op het proces van de klant, indien nodig inclusief de integratie met de besturingslaag.

Aqua Suite is een door AI aangedreven analist en autopilot voor vooruitstrevende watervoorzieningen en industrieën en bestaat uit verschillende producten. OPIR is de meest bekende en voorspelt het gebruik van drinkwater. PURE optimaliseert de verwerking van afvalwater. BURST helpt lekkages eerder te detecteren en te voorkomen, SEWR voorkomt overstort van afvalwater door detectie van verstopte riolen, FLOW optimaliseert afvalwaterstromen en MINE optimaliseert het slib verwerkingsproces. (zie https://www.royalhaskoningdhv.com/en/twinn/suites/aqua-suite )

De Nereda controller is een slimme geïntegreerde proces controller voor een volledig automatische en geoptimaliseerde werking van de waterzuivering.
De Ephyra controller optimaliseert de vergisting van natte biomassa.

Royal HaskoningDHV is al 140 jaar toonaangevend als ingenieursbureau in advies en projectmanagement. Ze zijn wereldwijd koploper in innovatie en duurzame ontwikkeling. Met 6.000 professionals werken ze met klanten, partners en kennisinstellingen aan slimme en duurzame oplossingen voor toekomstbestendige steden, water, transport en industrie. (https://www.royalhaskoningdhv.nl/)

Brisq Automation heeft meer dan 10 jaar ervaring als leverancier van oplossingen en diensten op het gebied van industriële en technische automatisering en sinds 2023 opererend onder deze nieuwe naam. Inmiddels mag Brisq met 3 kantoren en ruim 75 ingenieurs in vaste dienst veel Nederlandse water- en productiebedrijven en machinebouwers tot haar klantenkring rekenen.